1 jarig bestaan van Street Signs Radio Almere

Gepubliceerd op 24 november 2021 om 22:31

Precies 1 jaar geleden is Street Signs Radio van start gegaan met online radio-streaming. Hier is dus een kleine samenvatting van hoe het tot nu toe gegaan is.

Ten eerste feliciteer ik mijn schatje SSR voor het 1 jarig bestaan!

Ik heb verschillende talenten zoals tekenen, muziekproduceren, Songwriting, scriptie schrijven en wat ook een grote passie is, radioprogramma's maken!

Een jongensdroom kwam uit en is nu een feit. Een eigen radiostation runnen met 24/7 je eigen favoriete nummers. 30 jaar geleden zou dit idee ondenkbaar zijn geweest, omdat dit toen der tijd financieel niet mogelijk was.

Een van de goede dingen in dit digitale tijdperk is dat veel dingen stukken makkelijker zijn dan 30 jaar geleden.

De liefde en passie voor muziek is hier zo groot, dat dit onderdeel mogelijk wordt gemaakt. Er komt aardig wat bij kijken, wat betreft het verzorgen van online radio.

Het idee is onstaan na een samenwerkingsverband met een andere lokale Radio-omroep. Er ontstonden twee nieuwe programma's, " Hip Hop Legacy Radio Show" en " The Soul Funk Edition ". Beide programma's hebben een beetje succes behaald. Er zijn nu luisteraars en fans, die onze programma's zeker wel waarderen. Helaas kan er hierdoor ook jaloezie ontstaan, waardoor zaken misgaan en gepaard kunnen gaan met onnodige ergernissen. Dat was een reden om zelf een platform te gaan opzetten. Momenteel hebben wij wekelijks een bereik van minimaal 1500 tot 6000 personen, niet dat ze allemaal zijn 'ingetuned', maar ze worden wel bereikt! Wat ook leuk is, dat er mensen ons een shout out sturen uit verschillende landen, die op de hoogte zijn van het bestaan van Street Signs Radio. Wij klinken niet zoals de rest en de playlists en keuze van de nummers is gewoon ongekend awesome! Dat merken wij wekelijks via onze FB en Instagram-pagina's. Ook hier is helaas ook wekelijks jaloezie te traceren, maar heeeey... Het blijft leuk! En we brengen mensen bij elkaar.

Makkelijk is het niet. Er was toch aardig wat research nodig om aan de juiste info te komen. Wat zijn de kostenbaten, welke providers zijn betrouwbaar en hoe zit het precies met auteursrechten? 

De webhosting heeft tot nu toe niet echt voor problemen gezorgd. We zijn op zoek naar een nieuwe betrouwbare Stream-provider. 

Er is momenteel een nieuwe provider ingeschakeld en dus maar hopen dat deze serieuzer is dan zijn voorgangers. We zijn nog steeds bezig met ontwikkelingen. We zijn druk bezig geweest met de technische zaken omtrent  SSR en naast oude muziek moeten wij ook wekelijks nieuwe muziek zien te analyseren voor broadcasting. Er wordt zeker nog goede muziek gemaakt, als je goed zoekt, dan kun je ze vinden.

Wat ons betreft zijn we niet van plan hiermee te gaan stoppen, ook al kost het ons alleen maar geld en verdienen hier niets aan, want dit is voorlopig nog steeds een platform voor hobbyisten. Momenteel zijn we bezig technisch alles weer om de streaming in orde te brengen voor de 1e week van December 2021.

Er liggen wel zakelijke plannen en nieuwe ideeën op de tafel voor het aankomend nieuwe jaar. 

De muziek op Street Signs Radio is een  verzameling van de WBROz : DJ Fresh, Mista Marvel en Bigi Brada Riccz alias Mista Slick.  Deze combinatie zorgt voor diepe kennis en een brede expositie van alle muziek die wij in de geschiedenis van de "Golden Decades" (60's, 70's , 80's en 90's ) verzameld hebben.

Dus als je die echte Tracks wilt horen van wayback en nieuwe releases, dan moet je echt bij ons wezen!

Wij bedanken alle luisteraars en fans met een dikke shout out!

So so Lobi... 

Ricky Carlo Da Wbro, 

Street Signs Radio Almere 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.