Maak kennis met de crew 


SLICK-N-MARVEL

Producers / MC / Songwriters / Radio DJ

 

De gebroeders Slick-N-Marvel houden zich al sinds de jaren 70 bezig met Hip Hop waarin de elementen Breakdance, Electric Boogie, MC-ing, DJ-ing en Grafitti van grote invloed waren.

De Broz begonnen in 1985 met het opnemen van hun eerste tapes met Nederlandstalige Hip Hop. De gebroeders zijn de grondleggers van de Ghenna-Slang (Straattaal en rap uit de wijk Gein, in Gaasperdam/Amsterdam Zuidoost.)en

daarbij ook leden van De M.Z.M., De bedenkers van de naam Aso Click en crewleden van de Aso-City M.C's, De Go Krushers en het Hip Hop Duo Slick-N-Marvel, de naam die ze dragen sinds de jaren 80. Sinds die tijd zijn diverse tapes, albums, video's, mixtapes en podcast materiaal van hen te vinden op het internet. In het jaar 2000 presenteerden zij ook het radioprogramma The Night Groove bij RAZO FM. Sinds maart 2019 startte het radioprogramma Hip Hop Legacy bij Omroep Almere en anno 2021 natuurlijk bij hun eigen platform Street Signs Radio. Voor meer informatie kun je de programmering bekijken.

 MISTA MARVEL

Producer / MC / Radio DJ

In 1986 kreeg hij de naam Marvel Mike van zijn broer Slick,  en vandaag Mista Marvel.

Mista Marvel is een MC, muziekproducent Hip Hop en is daar al sinds 1985 mee bezig. Hij staat ook bekend als de man die Nederlandstalige freestyle rap op de map heeft gezet in het begin van de jaren 90. Hij is de voorman van de Hip Hop Formatie M.Z.M. Plus een lid van het Hip Hop duo Slick-N-Marvel. Hij presenteert het programma Hip Hop Legacy bij Omroep Almere, TSF Radio en Street Signs Radio. Kijk voor meer informatie op de pagina Radio Shows. 

 

DJ FRESH

Geluidstechnicus / DJ

 

De muziek stijlen die je kunt beluisteren bij Street Signs Radio is ooit geïntroduceerd door onze Bigi Brada DJ. Fresh.Hij stond ook bekend als een zéér professioneel Electric Boogie en Breakdance artiest in de jaren zeventig en begin jaren 80. Je kunt hem een veteraan noemen in deze. Zijn passie voor de muziek is onveranderd en tijdloos. DJ Fresh is sinds aan het begin van de jaren 80 de music-collector, de music-supplier en de technicus omtrent dit platform. Daarnaast kun je ook Hip Hop, R&B en Soul programma's van hem verwachten bij SSR. Je kunt meer informatie bekijken via de programmering.

 

 Ricky Carlo Da Wbro

Alias Mista Slick

Producer / MC / Radio & Mix DJ / Columnist / Cartoonist 

 

Ricky Carlo Da Wbro alias Mista Slick is een muzikant, ontwerper, striptekenaar, songwriter, mix-DJ, Radioprogramma presentator plus de bedenker en oprichter van Street Signs Radio Almere. Muziek zit in het DNA van Ricky en is zijn grote liefde. Het tekenen van strips begon al sinds de kleuterschool en in de jaren tachtig heeft dat ervoor gezorgd dat ook een Nederlandstalige rapstijl wordt ontworpen, in de tijd dat bijna niemand zich daarmee bezighield in dit genre. In 1985 begon het opnemen van Tracks, onder de naam MC Fresh Dee, samen met zijn broeders DJ Fresh en Marvel Mike

( Mista Marvel). Hierdoor zijn velen artiesten geïnspireert geraakt om ook te gaan rappen in de Nederlandse taal. Het eerste contact met radio maken begon in het begin van de jaren 90 bij het legendarische Amsterdamse Counterpoint Hi-Freak FM. Daar mocht Ricky als gast DJ zorgdragen voor de nachtprogramma's, zoals de "Slow Crossers ", een programma met Soul & R&B Ballads. Qua radiomaken ontstond er een stilte tot begin 2000. Via RAZO FM ontstond  The Night Groove,  een radioshow op de vrijdagavond met veel Hip Hop, Soul, R&B en Funk. "Wij draaien de muziek waarmee we zijn opgegroeid." In 2019 startte Ricky  weer met twee nieuwe radioprogramma's. Hip Hop Legacy en The Soul Funk Edition, via Omroep Almere. Sinds 2020 heeft Da WBROz een eigen radioplatform opgezet, Street Signs Radio.

De programma's Hip Hop Legacy, The Soul Funk Edition, Rauwkost en De Kweek Vijverstraat vallen onder zijn wekelijkse presentatie. Kijk voor meer informatie bij de programmering.